Nama : lady_emi
Lokasi : malaysia
Emel : aik_er@yahoo.com

saya tulis apa yang saya mahu tulis

Iklan : www.ditour.com


   






rss feed



 
Wednesday, December 26, 2007
ICT Department Hampir Lenyap

Ramai yang dah hantar surat berhenti.
Semua yang hantar surat berhenti tu datang dari department aku.
Department aku dah semakin lengang.
Ada yang dapat keje chekgu.
Ada yang dapat better offer.
Ada yang setup company sendiri.
Yang setup company sendiri ni pulak hangkut rakan2 sekerja.
So far aku suka keje sini.
Bukan la 100% suka tapi lebih dari 50% la.
Yang aku x suka adalah keje aku ni sangat la bergantung
dengan vendor aku. Aku x leh nak buat kalao vendor aku x de.
Aku rasa terkongkong dan rasa takut.

Dengan berhentinya beramai-ramai rakan-rakan sedepartment aku ni
membuatkan aku terasa nak mengikuti jejak langkah mereka.
Rasa macam nak mula balik keje yang sebok.
Rasa pressure yang sampai nak gile.
Rasa kepuasan selepas siapnya keje.
Kat sini aku x rasa benda-benda tu semua.
Especially rasa kepuasan bila keje siap.

Aku cuba2 gak kontek kawan-kawan aku.
Bertanya-tanya keje yang boleh aku apply.
Aku nak carik company yg stabil. kukuh, gah dan macho.
Kalau boleh aku nak carik keje kat oversea.
Yang project based.
Bukan sebab duit tapi sebab nak pengalaman.

Mungkin perkara ni boleh jadi aku punya azam tahun baru.
Eh..eh..dah nak masuk tahun baru.
2007 - 31
2007 - 32????!!!!!

Uwwwaaaa........rileks..rileks..
Tarik nafas...tarik nafas...
Lepaskan......


Posted at 07:25 pm by lady_emi

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry




Blogdrive