Nama : lady_emi
Lokasi : malaysia
Emel : aik_er@yahoo.com

saya tulis apa yang saya mahu tulis

Iklan : www.ditour.com


   






rss feed



 
Saturday, January 26, 2008
Farewell
I am closing this blog due to miserable life that I've been through.
Thanks to all of you who always come and visit.
We shall meet again.
Insyaallah.


Posted at 08:12 am by lady_emi
Comments (1)  

 
Friday, January 25, 2008
Forlorn
I am miserable.

Posted at 07:05 am by lady_emi
Comments (1)  

 
Friday, January 04, 2008
Shit

Starting 2008 sangat teruk.
Aku rasa loser giler.
Org treat aku badly.
Aku mcm dah x de kawan lagi.
Satu-satunya kawan yang rapat dengan aku
pun treat aku badly.
Am I that bad?


Posted at 06:00 pm by lady_emi
Comments (3)  

Gelang Kaki Ku Ilang

Betul la apa org kata, kalao x de rezeki tu,
makanan dalam mulut pun boleh terkeluar.
Aku la tu x de rezeki. Gelang kaki aku hilang.
Aku x perasan bila masa hilangnya.
Aku baru sedar semalam.
Sebelum nak mandi masa kat gym.
Aku jalan x de bunyik-bunyik.
Aku rasa mgkn tertanggal masa aku tanggalkan
stokin kat gym jugak 2 hari lepas.
Masa mula-mula perasan yang gelang tu x de,
aku rasa rileks je lagi. Aku still harap gelang tu tercicir
kat rumah. Sampai je rumah semalam aku cari
serata rumah. Confirm! Memang dah x ada.
Then slow-slow aku rasa sedeh and frust sangat.
Gelang kaki tu mak aku hadiahkan utk raya 2 tahun lepas.
Aku rasa sapa yang jumpa dan amik tu suka bangat.
Dah la emas skang harga tengah mahal.
Kalao dia gadai gelang tu sure dia boleh dapat dalam
rm800 to rm1000. Lepas tu duit nak bayar bill tepon aku.
Sedeh bangat!


Posted at 08:20 am by lady_emi
Comments (1)  

 
Thursday, December 27, 2007
Kursus Kahwin

Kawan aku ajak aku pergi Kursus Kahwin.

Aku x de sebab nak pergi.

Dia bagi aku sebab.

Katanya "2008 nanti Kursus Kahwin kena seminggu."

"Boleh la" Aku jawab acuh x acuh "Bilanya and kat mana?"

"16-2-2008 sampai 17-2-2008 kat Setiawangsa." Dia balas.

Mana rationalnya sebab yang dia beri pada aku.

Aku x nak pergi! Aku x nak pergi!

Tapi aku dah terlanjur mengiyakan.

Harus nanti aku bermuka masam semasa menghadiri kursus itu.


Posted at 11:30 am by lady_emi
Comments (2)  

 
Wednesday, December 26, 2007
ICT Department Hampir Lenyap

Ramai yang dah hantar surat berhenti.
Semua yang hantar surat berhenti tu datang dari department aku.
Department aku dah semakin lengang.
Ada yang dapat keje chekgu.
Ada yang dapat better offer.
Ada yang setup company sendiri.
Yang setup company sendiri ni pulak hangkut rakan2 sekerja.
So far aku suka keje sini.
Bukan la 100% suka tapi lebih dari 50% la.
Yang aku x suka adalah keje aku ni sangat la bergantung
dengan vendor aku. Aku x leh nak buat kalao vendor aku x de.
Aku rasa terkongkong dan rasa takut.

Dengan berhentinya beramai-ramai rakan-rakan sedepartment aku ni
membuatkan aku terasa nak mengikuti jejak langkah mereka.
Rasa macam nak mula balik keje yang sebok.
Rasa pressure yang sampai nak gile.
Rasa kepuasan selepas siapnya keje.
Kat sini aku x rasa benda-benda tu semua.
Especially rasa kepuasan bila keje siap.

Aku cuba2 gak kontek kawan-kawan aku.
Bertanya-tanya keje yang boleh aku apply.
Aku nak carik company yg stabil. kukuh, gah dan macho.
Kalau boleh aku nak carik keje kat oversea.
Yang project based.
Bukan sebab duit tapi sebab nak pengalaman.

Mungkin perkara ni boleh jadi aku punya azam tahun baru.
Eh..eh..dah nak masuk tahun baru.
2007 - 31
2007 - 32????!!!!!

Uwwwaaaa........rileks..rileks..
Tarik nafas...tarik nafas...
Lepaskan......


Posted at 07:25 pm by lady_emi
Make a comment  

 
Tuesday, December 18, 2007
Selamat Hari Raya Aidil Adha

Aku kena tangged ngan dora dan en superman. Tengok la nanti
kalao ada masa aku try jawab masa cuti nanti. Macam ada banyak
benda je nak buat masa cuti raya haji nanti. Antaranya nak update
resume aku. Nak test market skang nie. Keje sini ok cuma
biasa la, mana ada tempat keje yang perfect kan....

Then rasa mcm nak join projek en basri. Nak publish entry blog ke
buku. Tapi tengok ada mood x nak menulis. Lama dah x menulis nie.
So agak mencabar minda gak la. Topik pun boleh tahan.
Kalao ada sapa-sapa nak join, sila ke sini
http://tanahseberang.blogspot.com/

Esok aku start cuti untuk raya haji. Esok pepagi lepas solat subuh
aku gerak ke JB. So ada sapa2 nak convoy ka? Meh kita race.
Sapa paling lambat sampai. Aku kena balik awal-awal sebab ibonda
terchenta nak ajak pergi shopping barang-barang dapur petang esok.

Di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat hari raya aidiladha.
Maaf zahir batin.


Posted at 10:01 am by lady_emi
Make a comment  

 
Friday, November 30, 2007
See you later?

When I read that the moon is moving away from the Earth
at a rate of an inch a year,
I knew one day too it would abandon me.


Posted at 06:28 pm by lady_emi
Make a comment  

 
Wednesday, November 28, 2007
Putus Harapan

Aku dah fikir masak-masak.
Aku dah sukat  panjang-panjang.
Aku dah renung dalam-dalam.
Dah tiba masanya untuk aku GIVE UP.


Posted at 04:09 pm by lady_emi
Comments (2)  

 
Friday, November 23, 2007
Feeling Down

Dear Emi,

I know the feeling where we know that we work really hard and deserve to be
appreciated, However, not always things work out the way we want.
But things will change and something good will happen (especially to nice
people like you.). Be patience.

I'm touched but those words do not help me feeling any better.
Lend me a shoulder to cry on.



Posted at 05:43 pm by lady_emi
Make a comment  

Next Page




Blogdrive